ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

| Νέα του Δήμου

logo

Τηρώντας την παράδοση, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Χέλμειο) και τα παιδιά του 3ου Νηπιακού Σταθμού Αγίας Παρασκευής, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο την Πέμπτη 10 Απριλίου και την Παρασκευή 11 Απριλίου αντίστοιχα και τραγούδησαν στο Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής, «Τα κάλαντα του Λαζάρου».

Οι χαρούμενες φωνές τους έφεραν νότα αισιοδοξίας και ελπίδας και αναβίωσαν ένα παραδοσιακό έθιμο που με την πάροδο του χρόνου τείνει να σβηστεί από τη μνήμη μας.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να θέσουν στο Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τα ίδια και τους γονείς τους καθώς και τις δικές τους προτάσεις και απόψεις.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με χαρά τα παιδιά, τα άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα της σκέψης και την ορθή διατύπωση των απόψεών τους.
Έψαλε μαζί τους τα Κάλαντα, τους προσέφερε Πασχαλινά δώρα και ευχήθηκε στους μαθητές καθώς και στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, καλή Ανάσταση με υγεία και αισιοδοξία.

Παρόντες επίσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κωνσταντακόπουλος, Κωστόπουλος, Κωβαίος-Ντούσκος, Παπαδοπούλου και Μουχτούρη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιαμπάς, ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας καθώς και η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κα. Καψοκεφάλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Λέκκας που συνόδευαν τα παιδιά του Νηπιακού μας Σταθμού.

xelmeiolazarakia 019s

xelmeiolazarakia 024s