ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ

| Νέα του Δήμου

Από το 2010 μέχρι σήμερα οι ΟΤΑ αποδυναμώθηκαν σημαντικά εξαιτίας των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών.  Οι περικοπές στη χρηματοδότησή των Δήμων κατά 65%, οι απολύσεις, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις,  οι απαγορεύσεις προσλήψεων αναγκαίου προσωπικού έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και  απειλούν με κατάργηση, συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, με οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες.
Οι ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο μας είναι πλέον πολύ μεγάλες και αυτές του μόνιμου ακόμη μεγαλύτερες σε όλους τους τομείς. 
Υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα εσωτερικών χώρων (του Δήμου, των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των  Κοινωνικών  Δομών, των Πολιτιστικών και Αθλητικών προγραμμάτων, των ΚΑΠΗ, των εργαστηρίων ΑΜΕΑ κ.α.), η φύλαξη των σχολείων, η Δημοτική αστυνόμευση, οι έλεγχοι κ.α. βρίσκονται στα όρια της ανυπαρξίας  εξαιτίας των απολύσεων, των αποχωρήσεων και της απαγόρευσης προσλήψεων. 
Άλλες υπηρεσίες όπως οι ανταποδοτικές, οι διοικητικές/οικονομικές, το Πράσινο, τα κοινωνικά προγράμματα κ.α. είναι υποστελεχομένες και σε ένα σημαντικό βαθμό στηρίζονται σε μη μόνιμο προσωπικό. 
Επειδή πιστεύουμε ότι σήμερα η τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου, κατοχύρωση της οικονομικής της αυτοδυναμίας και αυτοτέλειας από τους ΚΑΠ και διαφύλαξη, διεύρυνση και  αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία. 
Επειδή θεωρούμε σωστή και απολύτως αναγκαία την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων με μόνιμο τακτικό προσωπικό.
Ζητάμε 
Την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων, ιδιαίτερα μόνιμου προσωπικού,  στους Δήμους, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των υπηρεσιών τους.
Την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και την παύση της υποκατάστασης του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με συμβασιούχους και πεντάμηνα.
Την Επανασύσταση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων .
Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα  σχολεία στο θέμα της καθαριότητας.

 

Ημ/νία Δημ/σης : 12/3/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software